sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tässä siis meidän matka suunitelma!Me tullaan lentämään saksan kautta ja vaihtamaan konetta Frankfurtissa, ja lentojen välillä on noin viitisisen tuntia. Onneksi me saadaan taas tavata meidän tuttuja sieltä, nimittäin ystäväni kirjevaihto toverin ja hänen ystäviään, jotka kävivät suomessa jo aiemmin syksyllä. Mehän saavutaan jo keksiviikkona 23 päivä Edinburghiin iltapäivällä, ja silloin ensimmäiseksi suunnistetaan hostellille ja käydään varmasti kaupassa ostamassa jotain ruokaa. Ajateltiin tsekata kaupunkia jo vähän siinä illalla. Ensimmäinen kokonainen päivä tulee olamaan Torstai, ja silloin ollaan ajateltu käydä Edinburghin linnassa tutustumassa. Jokaisessa googlen Edinburgh kuvassa toi linna näkyy koska se sijaitsee melkein keskellä kaupunkia! Mä rakastan kaikkea vanhaa ja historiaa, joten tän paikan näkeminen on ihan must.
Perjantaina ollaan menossa tutustumaan Edinburghin yliopistoon, tai oikeastaan kahteenkin. Meille on buukattu oma opas toisen koulun kierrokselle, joten saadaan varmasti hyvin tietoa itse koulusta ja eri aloista siellä. Ystävälläni on kauan ollut jo suunitelmissa lähteä Edinburghiin opiskelemaan lukion jälkeen - ja tää on varmaan suurin syy siihen miksi me tänne matkalle oikeastaan lähdetäänkin! Ulkomailla opiskelu kyllä kiinnostaisi muakin, mutta mä taidan jänistää tän kielitaidottomuuteni takia :D ei siinä, kyllä mä uskallan puhua, mutta sanavarasto ei ole kovin iso englannin kielessä.
Sunnuntai illaksi varasin siskoni pyynnöstä liput Edinburgh Dungeoniin. Mä en oikeastaan edes tiedä mikä se on, mutta netti sivujen perusteella tää on yks suosituimmista aktiviteeteistä kaupungissa. Käsittääkseni tää on jonkin sortin kummitus talo, jossa kerrotaan skottlannin historiasta? Esittelyssä luki ettei tämä kierros sovellu heikko hermoisille tyypeille, joten tästä tulee melko kiinnostavaa :D ystäväni nimittäin pelkää kummitustaloja :D Aamupäivällä ajateltiin käydä tsekkaamassa Calton Hill - muistuttaa kreikkalaisia pylväitä? no, kaikkihan on nähtävä.
Lauantaina ollaan ajateltu pitää se 'shoppailu päivä' okeei, mä tuun varmasti ravaamaan noissa kaupoissa joka päivä, ja varmaan jo heti keksiviikko iltana kun saavutaan paikalle! kaverit onkin jo sanonu et ei kannata suunitella mitään, sillä nää suunitelmat tulee vielä muuttumaan - ja niin varmasti käykin! mutta mun mielestä on parempi suunitella jo hieman etukäteen, niin tietää ainakin sen mitä haluaa nähdä. Ollaan myös varattu aikaa Harry Potter - kierrokselle, jossa tutustutaan J.K.K Rowlinkiin enempi, mm. käydään paikoissa missä hän on kirjoitellut pottereita. Ja plus tietenkin että käydään tsekkaamassa Edinburghin yö-elämä, sillä se on huhujen mukaan jotain aivan erinlaista kuin mitä suomessa. Jos suomalaiset ovat hulluja päissään, niin skottilaiset ovat vieläkin hullumpia - ja äänekkäämpiä.
Ei vitsi mä ootan jo tota matkaa! Siis ihanaa lähteä tutustumaan vanhaan kaupunkiin - ei rantalomalle! Tiedetään että sää isossa britaniassa on mitä luultavimmin sateinen ja kostea, mutta toivotaan edes paria kaunista selkeää päivää hyville valokuville. Kohta mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti